Sabtu, 31 Disember 2011

Kami rindu papa kami :'(

Kamu harus beruntung masih punya bapa di sisi kamu...
masih ambil berat pasal kamu..
sakit kamu dia merasanyaa..
penderitaan hidup kamu dia tahu...

post ku kali ne bukan untuk mengaibkan sesiapa..
tapi untuk menyampaikan utusan hati yang beku nee...

aku..
nadi..
dugu..
bibi..
cici..

Kami rindu bapa kami!!!!
bagi pulang bapa kami yang dulu..
yang sayang kami..
yang sentiasa kol kami..
yang tahu keputusan setiap ujian skool kami..
yang tahu kami sihat atau tidak...
yang tahu kami solat atau tidak hari nee..
yang sering ingin jumpa kami...

Bagi balik bapa kami yang dulu sekarang!!!

Weehh family baru ku..
kau kira beruntung time bapa ku menjadi bapa kamu sekarang
kamu di jaganyaa..
kamu dilihatnya hari hari..
kamu merasa sakit pahit and manisnya dengan dia..
dia dengar masalah kamu...
dia sayang sayang kamu...

di sebabkan ini semua!!!!
adik bongsu kehilangan HERO dalam hidupnyaa..
kamu tahu yang adik bongsu ku adalah anak Kesayangan bapa ku???

Sekarang???
Adik ku di biar biar..
dia takut tuk contact bapa ku..
dia rasa di sisi kann..
dia rindu HEROnya dulu..

Dan kamu dengar sini wahai family baru ku and Bapa ku...

Kami xkesa semua ne berlaku kerna semua ne takdir Allah..
kami bersyukur Allah berikan kami ibu yang perfect
boleh menjaga kami seperti bapa dan ibu..
meskipun kami kehilangan Nenekanda yang tercintaa..
kami masih kuat tuk berdiri..
kami xmuda tuk di pijak pijak..

Bapa..

Kami redhakan apa yang telah terjadi..
buruk baik mu kau masih bapa kami..
senang and susah mu meskipun kami xtau kami  sentiasa doakan yang terbaik..
ingat and restui kami dalam setiap doa mu..
kau masih HERO dalam Hati kami <3



5 ulasan:

  1. nice entry. Ilang ego ku kali ni baca entry mu.
    Aku pun perna rasa saat mcm ni. Dan aku btl2 fhm prasaan adq b0ngsu mu sbb we are same situation.

    BalasPadam
  2. yaka?? :') dia syg bapa aku sgt sgt... bayangkanlah k bapa mu jalan jalan dgn Family baru.. beli itu ini.. tapi dia kol pn segan.. bukan duit yg kami mahu just perhatian.. duit kami pn boleh carilahh.. xbw mati gakk.. kasih bapa yang di bawa hingga syurgaaa

    BalasPadam
  3. ya... Aq faham maksudmu. Jika itu pilihan ayahmu, kita sbgai anak harus redha atas keputusan dn ketentuan Ilahi.
    Aq kagum dgn ibu mu sbb dpt mengantikan kasih syg seorg ayah kpd anak2nya.
    Jika itu layanan ayahmu terhadap kamu, cuba kamu redha. Utk kamu yg bergelar kakak atau abg, mgkn bole terima layanan mcm tu. Tp tidak bg c adq. Jd bantu lah ibumu untuk c adq mendapat belas kasihan yg secukupnya.

    BalasPadam
  4. :') ribuan tema kasih 4 dis.. yaa kami selalu gak pujuk iaa jaga hatinyaa, adakalanya tu dia pujuk atinya sndri waa.. dia selalu jalan jalan ke Beaufort (tempat bapa ku tgl) meskipun xdpt jmpa bapa cukupla just tgk tmpatnya jakk..

    BalasPadam
  5. untung c adq dpt c kakak like u. Hehe.
    'Marah itu mudah, tp Sabar itu indah.'
    hope korang tabah k. :')

    BalasPadam

leave ur comment..
thanks :)