Jumaat, 19 September 2014

Em, Tak mahu takut takut :)

Time aku taip entry ini,
Baru lepas hujan dan angin kuat.

Dalam keluarga kami,
Akulah yg paling penakut,
Bukan takut hantu,
Aku takut bila Hujan kuat,
Angin kuat,
Bunyi kilat dan guntur yg kuat.

Bila saja ada berlaku macam tadi tu,
Aku akan duduk diam dlm bilik,
Kadang aku duduk sebelah almari, bersembuhyi sampai habis angin kuat tu,
Bunyi mcm aku syco dan trauma kn ?
aku sendiri pun tak tahu kenapa,
Bila sorangsorang dalam bilik,
Tetiba ada bunyi kilat yg kuat,dan 
Guntur yg non stop aku akan
Tutup badanku bawah selimut.

Nak cakap aku ne takut sangat pun xda juga,
Tapi aku xmahu berhadapan dgn situasi
Macam tu...
Sejarah trauma pun aku xda,
Sejarah kena dera lagi la tak ada,
Seumur hidup seingat aku baru
Sekali aku pernah kena tampar olh bapa ku,
Mama n nenek ku lg la pnyayang,
Rotan rotan biasa tu prnah la jgk..

Lagi satu,
Aku xsuka tengok orang bergaduh,
Aku tak suka dgr org mabuk marah marah,
Aku jadi takut.. 
Serius aku paling takut org Gila dn Pemabuk.
Bila jln jln tetiba terjumpa org gila,
Aku akan bersembuhyi blkg org,

Apa lagi kalau terjumpa org yg #Kick
hisap gam dan minum alcohol..
Waina itu yg palingggggg aku takut..

Mungkin aku kategori org lemah semangat kot..
Mungkin istilah jiwa kental dan perang
Itu xda dlm diri aku hihi..
Lagi pulak aku paling Elergik dgn golongan mcm tu..
Jangan kata nk dkat, nk tengok pun aku xsuka..

Aku bukan penakut,
Sebab aku takkan pernah biar org
Suka suka buli aku..
Bab bab hantu tu pun xda juga aku takut,
Tapi itulah kalau bab bab
Situastion yg macam begini aku jadi lemah semangat hihi..

Aku akan cuba kuatkn diri aku
Utk menghadapi situation mcm ne..
In shaa allah :)






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

leave ur comment..
thanks :)